Investera i spelbolag på börsen

Av de spelföretag som det är möjligt att investera i på aktiebörsen finns ett flertal med goda framtidsutsikter. Exempel på bolag som bör granskas närmare av den investeringssugne är bland andra G5 Entertainment, Starvault. Junebud och Starbreeze. Kolla särskilt in Junebud som funnits i lite mer än fem år. De driver och äger ett onlinespel kallat MilMo som är ett ett webbläsarspel med 3D-grafik i Nintendo-stil. Hitintills är resultatet blekt men då de tar ut lågt pris och förväntningarna är höga kan de vara ett framtidsobjekt för den hugade spekulanten. Aktien kan mycket väl öka.

Ett av de nyaste företagen är Gaming Corps med grundaren Nicklas Dunham och Jens Larsson som är bolagets andra medgrundare.Dessa kopplades till det tidigare spelföretaget Starbreeze och med detta nya koncept blir de möjligen en aktör att räkna med för den borne aktieinvesteraren. Företaget har under många år byggt upp ett kontaktnät främst inom spel och film. Nyligen har de avtalat med Skybound om en spelserie baserad på AIR, av Robert Kirkman, skaparen av Walking Dead. För de riktigt spelintresserade måste detta verkligen vara intressant. Nu noteras företaget på First North vilket görs med en nyemission. Andelen svenska företag i spelbranschen kommer således välförtjänt att öka på aktiemarknaden.

De spelföretag med svenskintresse som NetEnt, Unibet, Betsson och Mr Green kan man följa särskilt på spelaktier.se. Där kan man hitta all aktuell info om dessa bolag. Bland annat kan man läsa vilka som köpte och sålde aktier och till ungefärligt värde. Men även nyheter som att Betsson nyligen fullbordade förvärvet av Europe-bet. Denna information fix exempelvis en av skribenterna inom aktiemarknaden att uppmana till köp av aktier oi Betsson. Den som vill vara aktiv på börsen kan garanterat föra ett livat leverne när det gäller att följa med i utvecklingen av spelaktier. Det är i denna sfär som mycket kretsar just nu.