Ovanliga sätt att investera pengar

2mone

Samlarobjekt

Samlarobjekt kan vara av de mest udda slag. För att investera i något sådant bör man ha ett genuint intresse eller annars vara ordentligt insatt. De mest kända samlargrejorna är troligen mynt, sedlar och frimärken. Att samla något av dessa är relativt enkelt men om de sedan är värda något är en annan fråga. Ett mycket ovanligt exempel var damen som samlade butiks- och affärskassar. Hon fick en rejäl slant för något som i princip var helt gratis att samla in även om det nu rörde sig om många års samlande. Den som tror att några ägda saker har ett samlarvärde bör skaffa sig en uppfattning om värdet vilket är enkelt i dagens internetvärld. Sedan går det alltid att pröva vingarna genom att sätta ut objekten på en auktionssajt. Att göra det omvända, investera i en ovanlig eller udda pryl blir väldigt hasardartat utan att vara säker på värdet. Kunskap är nyckelordet i många fall, exempelvis de som köper in gamla bilar, renoverar dem till nyskick och sedan säljer. Veteranbilar är oftast ganska högt värderade av samlare.

Konst och antikviteter

Även om marknaden för konst och antikviteter är stor måste det anses som tämligen udda att investera i ett sådant objekt eftersom varje slag är unikt. Intresset för äldre grejor har ökat lavinartat inte minst med alla tv-program. Har man en write my essay for me klenod kan det naturligtvis vara trevligt om den betingar ett högt pris. Men allt detta är beroende av marknaden, om det finns samlare för just det eller det objektet. Kunniga kännare vimlar det av på loppisar och marknader, där kan de göra fynd som genererar i vinst vid senare vidareförsäljning. Dock är detta knappast att betrakta som investering, egentligen bara ett affärsförfarande.

Elektronisk valuta

Med cyberrymdens oanade möjligheter finner många intresse av Bitcoins och andra elektroniska pengar. Men om detta kan vara värt att investera i vet endast de verkligt insatta. Förr kunde man investera i domäner men i takt med att alltfler underdomäner kom till svalnade detta. Men den som på ett tidigt stadium investerade i en dot.com-domän kunde sedan sälja dyrt till hugade företag. Ett sådant exempel var domänen “bertil” som ett företag köpte för att satsa på nätbingo. Men som många vet är bingo numer en del i nätsajter som driver kasino, odds och videoslots.

Rymdresa

Att köpa en rymdresa med Virgin Galactic anser många vara en god investering. Detta trots att ingen idag säkert kan säga när eller om resan blir av.. Projektet måste ännu anses vara i sin linda, de minimikrav som måste uppnås har man långt till att uppfylla. Ändå har hundratals människor förbokat en resa ut i rymden för närmare två miljoner kronor. Dessa anser detta vara en mycket god investering även om de själva inte kommer att kunna åka i sin livstid. Vad resan sedan kan vara värt för efterkommande kan man bara spekulera i men om projektet fungerar kommer det säkert inte att bli billigare om sisådär femtio år eller vad det nu kan ta innan resan blir verklighet. Att det blir så tvivlar i vart fall inte företaget som säljer dessa resor. Den hugade kan vända sig till Upplevelsepresent.